Avem NASI !!! ~ Nunta Stefan si Mihaela

Avem NASI !!!

Pentru a merge mai departe cu casatoria aveam nevoie de nasi .

Dupa ce ne-am gandit la mai multe persoane, ne-am decis ca e mai intelept sa urmam traditia familiei si sa punem nas o ruda apropiata.

Ne-am gandit la varul meu din partea mamei Dr Gabriel Lazarescu (specialist in implant
dentar
) cu sotia lui Irina. Au fost incantati de propunere si noi ne-am bucurat tare mult ca au acceptat sa ne naseasca, pentru ca sunt oameni de treaba, plini de viata si haiosi :)
Desi suntem rude apropiate ne-am vazut insa destul de rar (la nunti, botezuri si inmormantari) , dar acuma ca sunt "Nasi" sunt sigur ca o sa ne vedem mult mai des. Ei au o familie frumoasa avand deja un baietel si ... o fetita care trebuie sa soseasca. O sa avem multe de invatat de la ei !

cum se face : Am fost rugat de prietenii mei care citesc siteul sa scriu cat mai multe treburi despre cum se face o nunta. Eu ca nu am avut ocazia sa citesc siteul cuiva si am fost nevoit sa intreb in stanga si in dreapta cum se procedeaza.
Asa ca:
  • Formal cand mergi la nas sa aranjezi nunta trebuie sa ii iei un cadou simbolic (o sticla de bautura, bomboane si flori pentru viitoarea nasa).
  • Tot teoretic (cum se zice in popor), la nunta, nasul trebuie sa ia lumanarile si sa plateasca biserica. Parerea mea e ca nu este obligatoriu ca ei sa suporte vreo cheltuiala. Este suficient ca au acceptat sa iti fie alaturi in momentul in care ai nevoie de ei :)
  • Buchetelul miresei si al nasei trebuie sa le cumpere ginerele
  • Mai e o chestie, tot populara, ca daca se fura mireasa, in functie de, ora, plateste ginerele sau nasul, nu stiu sigur, dar o sa ma interesez si o sa editez (am aflat ulterior : daca se fura mireasa ininte de ora 12 noaptea plateste nasul, dupa 12 mirele)
  • Inainte de nunta ginerele merge la nasi acasa sa ii ia cu o masina de lux apoi merg sa ia impreuna mireasa de acasa, apoi se merge la biserica, poze , "monument" si apoi la masa !

Niciun comentariu: