Stabilirea Bisericii ~ Nunta Stefan si Mihaela

Stabilirea Bisericii

Saptamana trecuta am reusit sa stabilim si Biserica la care o sa facem cununia religioasa!

Este o Biserica spatioasa, foarte frumoasa si este si aproape de restaurant: Biserica Sfintii Imparati Constantin si Elena.
Este situata in Piata Eudoxiu Hurmuzachi - Piata Muncii, la intersectia Soselei Mihai Bravu cu Bulevardul Basarabia. Am mai fost la o nunta acolo si mi-a placut slujba foarte tare.

Cum am facut: m-am dus la Biserica sa vorbesc cu Parintele si nu l-am gasit acolo bineinteles.....Am vorbit cu doamna de la lumanari cum ca as vrea sa fac nunta acolo si as vrea sa stiu detalii si mi-a dat numarul de telefon fix al Parintelui Protopopescu. L-am sunat si mi-a confirmat telefonic ca ziua este disponibila la ce ora ne dorim. M-a uimit placut, credeam ca o sa avem probleme in gasirea unei Biserici disponibile, mai ales ca asta e foarte cautata din cauza ca e una din cele mai mari Biserici din Bucuresti. Fiind insa penultima duminica in care se pot face nunti.....asta ne-a ajutat mult.

Buun.....am luat programul preotului si m-am dus a doua zi seara la ora 19.00, dupa slujba, sa vorbesc cu el fata in fata :)
A luat agenda :) si m-a notat acolo (de fapt pe mire) la ora 14.00 duminica 2 noiembrie.
Taxa este de 500 lei din partea nasilor si 100 lei din partea mirilor.....

Ciudat este ca doamna de la lumanari, in discutia precedenta pe care am avut-o cu ea, imi pomenise si de alte taxe (femeia care aseaza p´acolo, muzicantii....etc), dar preotul a spus ca astea sunt singurele taxe, deci 600 lei in total. Sper sa fie asa si sa nu ne trezim cu taxe suplimentare......
A....si inca cateva zeci de lei pentru Certificatul de Casatorie eliberat de Biserica.....

Din acesti bani trebuie sa dam un avans de cca 250 lei, urmand ca la sfarsitul slujbei sa dam restul.

Nu a zis sa venim cu o saptamana inainte cum am mai auzit ....absolut nimic.....a zis ca ne vedem la cununie si daca mai avem timp sa mai trecem si noi pe la Biserica :))....

Deci cam atat, discutie simpla si la obiect :)

Putem acum sa realizam invitatiile pentru nunta :)


Ce este de notat :
  • la biserica o sa va trebuiasca: certificatul de casatorie, vin, piscoturi, verighete si bani
  • vorbiti mai des si mai ales inaintea nuntii cu popa sa nu uite si sa incurce borcanele
  • la biserica, similar ca la spital o sa va ceara bani tot felul de oamenii (femeia de servici, doamna de la lumanari, cantaretul din cor si alti diversi cersetori) ceea ce inseamna ca bugetul casatoriei poate sa creasca. Parintele insa a spus ca cei 600 de lei sunt singurele taxe.

2 comentarii:

Sergiu spunea...

Multam.. urmaresc sfaturile cu atentie

Stefan spunea...

Merci si eu !
Daca ai nelamuriri sa nu eziti sa postezi !