Verighetele ~ Nunta Stefan si Mihaela

Verighetele

Se zice ca verighetele, prin forma lor, cercul, simbolizeaza dragostea eterna, fara sfarsit.

Utilizarea verighetelor ca simbol al iubirii isi are originea in Egiptul Antic. Egiptenii credeau ca prin inelarul mainii stangi trece o vena care duce direct la inima. Astfel, prin schimbul de verighete intre soti, se considera ca se realizeaza o legatura directa intre inimile lor. Verighetele sunt realizate din aur (un metal pur) pentru a simboliza atat durabilitatea casniciei, cat si puritatea sa.

In timpul cununiei religioase, preotii slujesc intai `logodna` celor doi miri, intrucat de cele mai multe ori mirii nu fac slujba de logodire inaintea celei de cununie. In timpul acestei slujbe, ei `logodesc` pe cei doi miri si aseaza verighetele pe degetele inelare ale mainii drepte. De abia dupa logodna are loc slujba de cununare a celor doi miri, in timpul careia preotii inverseaza verighetele intre miri, si apoi le aseaza pe degetele inelare de la mana stanga, unde vor ramane pentru tot restul vietii.

(Titan cu aur)


Noi am vrut sa facem logodna la Biserica, dar este necesar sa vii cu nasi, verighete, lumanari si martori....ceea ce ne-a dezarmat in momentul respectiv. Am crezut ca e ceva simplu, nu asa protocolar...., dar e ca o nunta in toata regula...

Ne-am ales verighetele de la madikian. Mai multe colege si-au luat de la el si ni l-au recomandat calduros si e mai bine sa te duci la cineva care stii ca lucreaza bine :)


L-am sunat (e un barbat armean) si am facut programare pentru a vedea modele. Ne-a programat in aceeasi zi. Prefera sa primeasca clientii cu programare pentru ca spatiul este mic si e mai usor sa acorzi atentie 100% unor clienti decat sa te imparti in diferite parti.
(Tungsten)

Am vazut multe modele, le-am probat si ne-am hotarat la o pereche.
A fost relativ greu sa alegem pentru ca ne-am dorit ceva simplu, fara pietricele, fara santulete si alte minuni....si o combinatie de aur alb cu aur galben. Dupa ce am mai studiat am inlocuit aurul alb cu palladium, pentru ca aurul alb in timp se ingalbeneste!
De ce fara toate astea:
* pietricelele se pierd peste ani, exista posibilitatea sa cada si chiar daca el iti zice ca ai garantie pe viata, peste 10 ani nu stii daca omul va mai fi printre noi pentru a iti repara inelul....Pietricelele puse pe verigheta nu sunt ca cele puse pe inelele de logodna, nu au acelasi sistem de prindere ca o gheruta ci sunt puse la suprafata
* in santulete intra in timp murdarie
* cele care au sistem prin rulment, sa se invarta o parte, nu sunt practice pentru ca se blocheaza daca intra murdarie si blocheaza sistemul....
* nici cele fara nici un model nu sunt in regula pentru ca timpul le face sa devina mate, se vad zgarieturile si imperfectiunile care sunt imposibil de evitat avand in vedere ca o sa porti inelul tot timpul

Noi am vrut sa le si gravam cu numele noastre si data cununiei, fara taxe suplimentare

Ne-a luat masurile....la mine a fost mai greu bineinteles :D pentru ca am degetele cam subtiri si i-am dat emotii omului :))

Bijuterii din aur de 24 K nu face. Oricum nu se fac bijuterii cu asemenea concentratie de aur pentru ca e foarte moale si nu are duritate suficienta.
Costa 37 euro gramul de aur 18 K, suma totala o sa ne-o spuna la final cand face cantarirea lor in fata noastra. Ne-a spus in mare ca or sa fie ceva peste 500 eur. E un pret foarte rezonabil avand in vedere piata si mana de lucru.
Am dat un avans de 100 lei si gata....ne-a promis ca o sa le avem in cca 3 saptamani :)
(Palladium)
Pe scurt :
  • mergeti la mai multi bijutieri sa va faceti o idee despre modele si preturi
  • puteti folosi in loc de aur alb platina sau derivate din platina cum ar fi palladium sau rodiu
  • metalele si metodele de prelucrare a lor au mai evoluat si daca sunteti moderni puteti folosi chiar titanium sau tungsten, metale usore si foarte rezistente
  • nu folositi aur de 24k daca vi se propune, este moale si se va zgaria usor in timp
  • masura sa nu o luati fixa pe deget pentru ca vara se mai umfla degetele si oricum o sa va igrasati :D
  • vizionati un film interesant despre duritatea materialelor

Un comentariu:

Anonim spunea...

Bijuteria Vio va poate ajuta cu rodinare pentru bijuteriile din aur alb care sau ingalbenit
O sa fie albe ca atunci cand erau noi.
str. Michael Weiss nr. 10 Brasov tel.0368437449