Costumul de ginerica ~ Nunta Stefan si Mihaela

Costumul de ginerica

Nici la mine nu a fost mai simplu in gasirea costumului. Daca la rochia de mireasa e mai simplu in ceea ce priveste culoarea, aici poti sa alegi nenumarate culori !

Sa fac negru, sa fac alb... cam asta era intrebarea!
Dorinta mea a fost sa imi iau un costum care sa pot sa il folosesc dupa nunta linistit la diverse petreceri si intalniri de afaceri. Deci nu am vrut sa iau ceva special de o culoare rara si greu de intretinut. M-am decis la o culoare inchisa spre negru.
Cea mai mare problema a fost in gasirea masurii mele. Eu teoretic port 44 . Am fost la magazine mari, firme puternice de moda si la ei nu am gasit numarul meu. Nu dau nume dar cei de la Alb si Negru, Steilmann, Apaca si alte nume grele prin Unirea incep de la 46 numaratoarea!

(brau cu papion)
Ca si consultant propriu l-am luat pe Jimmy ca sa se dea cu parerea, stiind ca el sta si prin casa in costum. Tot proband noi am gasit un costum la Alb si Negru, 46 ... care spuneau ei ca il mai micsoreaza, il mai bibilesc ca sa vina pe mine, l-au prins in bolduri peste tot.... In fine ... lucru imposibil de altfel in opinia mea!
Ce am ramas surprins ca la noi barbatii nu costumul este scump, ci accesoriile, aici ma refer la: camasa, papion - brau / lavaliera - vesta, pantofi si butoni. Acestea in mare masura depasesc valoarea costumului.
Costumul meu este bleumaren inchis (scolar) de la Ramsey si o sa port la el papion, brau si o camasa speciala pentru papion cu un guler mai micut.
Inca nu am cumparat accesoriile si nu stiu culorile. Cred ca o sa fie toate pe alb!

(lavaliera cu vesta)

De stiut :

  • la un costum normal, ca sa fiti diferit de celalti nuntasi, puteti sa va luati papion si brau sau lavaliera cu vesta (lavaliera este o cravata mai altfel - img)
  • chiar daca nu au numarul care trebuie marii specilsti o sa promita ca o sa il "faca pe duneavoastra". In opinia mea este gresit. Costumul ori il faci pe comanda pe marimea ta, ori cauti pana gasesti marimea ta, iar ajustarile trebuie sa fie minime, ex: pantalonul trebuie doar scurtat (20 ron)
  • vanzatorii de costume o sa propuna sa iei ceva mai scump "o data esti ginere". Nici asta nu mi se pare in regula!
  • de obicei in practica acolo unde se potriveste sacoul nu vin bine pantalonii si invers
  • de obicei la o firma croiala este la fel, deaceea trebuie sa probati mai multe costume in locuri diferite

SHOCK - actualizare 1-nov-2008
Nu am reusit sa ma dumiresc cu culoarea braului si papionului si am luat curea normala neagra din piele ca pantofii.

Am luat o camasa cu guler de papion si am dus-o la croitor ca erau manecile lungi. M-a masurat croitoreasa, a lucrat vro 2 zile la ea si cand am ajuns acasa am constatat ca erau mici! Si camasa de papion nu imi placea cum vine cu papionul. Adica, cum vedeti si in poza camasa de papion are un guler mic doar acolo in fata. In rest este doar ridicata si breteaua papionului se vede ca o zgarda. Am probat cu o camasa care aveam pe acasa cu guler normal si am vazut ca papionul vine mai bine. Am mers imediat in Unirea si am cumparat o camasa, care bine inteles cu greu am gasit numarul meu, si este putin maricica .
Problema rezolvata :
Costum, Pantofi negrii, curea, camasa alba , papion !


2 comentarii:

beavis spunea...

Exceptional! Mi-a placut enumerarea caselor de moda:))))

Stefan spunea...

Si pana la urma ce alegi ? Papion sau lavaliera ?