Inscrierea pentru Cununia Civila

E mai greu cand faci treburile in pripa, dar e mai frumos asa :)

Zilele trecute ne-am tot gandit unde sa facem cununia. Stefan era chitit pe sector 1, mie parca imi placea mai mult primaria sector 2, asa ca am fost si la una si la alta ca sa vedem daca vreuna accepta sa ne casatoreasca mai repede de 10 zile asa cum scrie la regulament.....

La sector 2, foarte fain, cladire mare, moderna, ca sa depui actele iei bon de ordine si astepti sa iti vezi numarul afisat.....civilizat ce sa mai.....doar ca in timp ce stateam noi sa ne dumirim cum sta treaba si citeam afisele cu actele necesare (cred ca le-am citit de mii de ori :D), auzim o cucoana functionara ca se rasteste la un doritor de insuratoare .... "pentru 15 azi, pentru 16 maine, asa cum v-am zis si ieri!!!".....saracu' om nu a mai comentat nimic, iar noi ne-am edificat asupra "maleabilitatii" acestui termen de 10 zile.
A fost clar. Daca vrei o anumita data, calculezi de la data aia 10 zile inapoi si te duci si depui actele.

Buuuuun.......asta a fost pe data de 06.08.2008.

A dat Stefan telefon la doctorita care a fost foarte draguta de ne-a declarat sanatosi si apti de casatorie :) si i-a spus sa puna data de 6 pe certificatul medical prenuptial al amandurora.

Edificati fiind, am purces la a aduna toate actele intr-un dosar pentru ca era clar ca a doua zi, adica pe 07.08.2008 trebuia si noi sa ne depunem dosarul pentru a putea face cununia pe data de 16, sambata.

Azi, 07.08.2008, dis de dimineata am incalecat motocicleta si am pornit amandoi la PRIMARIE!! La primaria sector 1, asa cum a dorit Stefan :)

Am ajuns in jur de ora 9, buluceala maxima, o groaza de lume, bodyguardul de la poarta ne-a luat in primire.... "pentru ce ati venit? Casatorie? Luati aici declaratia, completati-o si asteptati-va randul" :)). Asa am si facut. Este o declaratie pe proprie raspundere ca nu ai mai avut casnicii anterioare si o cerere de a se elibera certificatul de casatorie pe loc, la data cununiei.
Si am asteptat si am asteptat.......pana pe la 12......am fost numarul 26 (tot cu numar de ordine, dar la raspunderea gardianului, el completa pe o lista toti oamenii si ii invita inauntru, nimic automat).


Parca te trec fiorii (emotiile bata-le vina) cand iti vine randul sa intri in incaperea aia unde decizi data, ora..... :)

Concluzia: Cununia Civila se va oficia in data de 16 august 2008, ora 15.45 la Casa de Cununii a Primariei Sectorului 1 (la Arcul de Triumf, pe Bdul. Maresal Averescu nr 17) :)

cum se face : O sa detaliem exact ce trebuie prezentat :)

Acte necesare:
1. Buletinele in copii si in original
2. Certificate de nastere in copii si original
3. Certificatul medical prenuptial (atentie ca este valabil doar 14 zile, iar cununia se programeaza cu 10 zile inainte de data pe care o vrei incluzand data cununiei si data depunerii actelor)
4. Taxa de 1 leu pe care am achitat-o la doamna careia i-am dat dosarul

Cand am stabilit ora cununiei ni s-a dat si cererea pentru cei 200 euro ce se dau intru-ajutorarea tinerei familii ce abia se formeaza.
In 30 zile de la cununie trebuie depusa aceasta cerere la oficiul inscris pe cerere, urmand ca in urmatoarele 30 zile sa iti trimita banii prin mandat postal sau in contul tau curent.

Daca aveti intrebari nu ezitati sa ne chestionati :)