Luna de Miere la Venetia

Cu putin timp inainte de nunta ne-am planificat si luna de miere. Am tot cautat noi destinatii pe glob si ne-am hotarat ca cel mai romantic ar fi la Venetia.
Am cautat hoteluri, avioane la companii low cost si incet incet am pus la punct excursia.
Ce am dorit in primul rand a fost ca hotelul sa fie in Venetia ca sa nu ne chinuim cu autobuzul la Mestre in fiecare zi.

Cand am plecat si ne-am uitat pe prognoza meteo, era dezastru. Indica ploaie in toate zilele si cand ne intorceam Duminica, soare.
Cand am ajuns cam ploua, dar ne-am plimbat putin in jurul hotelului sa ne calibram GPS-ul si sa cautam un "mercato" ceva!
A doua zi cand ne-am sculat, soare ... si cam asa au fost toate zilele urmatoare, poate ca putini nori pe cer dar fara ploaie. Cu toate acestea spuse am ratat inundatia centrului istoric. Cand am ajuns noi in San Marco era totul ca la carte, nici urma de apa inalta!
Am avut cumparat din Romania un Pass Venice Card pe 3 zile in care am avut inclus transportul local si intrari la vro 15 muzee si 20 de biserici. Asa ca am luat harta in mana si am inceput sa le cautam. Am vizitat pe rand : Palazzo Ducale, Museo Correr, Biblioteca Nazionale Marciana, Museo Archeologico Nazionale di Venezia, Ca' Rezzonico, Palazzo Mocenigo, Casa di Carlo Goldoni, Ca' Pesaro, Museo del Vetro. Din toate cel mai fain este Palatul Dogelui si Muzeul Naval (la muzeul naval nu ai gratuit cu cardul dar ai o reducere si intrarea costa 77 eurocenti si merita).
Am vizitat si vro trei biserici dar ne-am plictisit rapid.
Ce imi placeau mie erau turnurile. Din pacate doar in 2 se putea urca . In cel din Piata San Marco si in cel de pe Insula Sf Gheorghe.

O zi am avut-o rezervata insulelor. Folosind tranportul public marin am mers cu tot felul de vaporase si barcute de pe o insula pe alta : Giudeca (o insula pe care in trecut stateau oamenii saraci), Sf Gheorghe (o insula mica care se vede in fata pietei San Marco pe care sta o Biserica , Turn, teren de fotbal si un amfiteatru) , Murano (unde sunt mestesugarii in sticlarit), Burano (unde sunt mestesugarii de mileuri si dantele). In incercarea noastra am vrut sa mergem si pe alte insule de pe harta de transport dar din gresala am ajuns pe continent.

Totul a fost perfect, o vacanta romantica dar putin obositoare. Acolo in mare parte oriunde mergi trebuie sa mergi pe jos, asta e si farmecul venetian. Linistea si calmul oamenilor parca te incarcau cu energie. Un oras fara trafic, linisit ca intr-o poveste.

Pozele pe categorii :